d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

WIN4IMPACT: Ivana Eckhel (Sandoz) – Zdravstvena industrija važan je i nezaobilazan dionik zdravstvenog sustava, a ponekad i ključna karika

Z

dravstvena industrija pozitivno utječe na ljude i njihovu kvalitetu življenja diljem svijeta. Ovo jedinstveno područje industrije se razvija dinamičnije no ikada, mijenjajući naše živote i zdravlje zajednica nabolje, dijelom zahvaljujući tehnološkom napretku, da bi proizvodi i usluge zdravstvene industrije bili u službi brige o pacijentima, poboljšanja ishoda skrbi, praćenja liječenja i očuvanja zdravlja općenito. Žene liderice u zdravstvenoj organizaciji doživljavaju kontinuiranu izobrazbu kao važan korak, koji može donijeti nove prilike, spoznaje i građenje vrijednih mreža, svjesne kako područje zdravstvene skrbi treba lidere koji razumiju kako se pružanje skrbi razvija, transformira i prilagođava tehnološkom napretku koji „gura“ zdravstvenu industriju, zdravstveni sustav ali i cijelo društvo prema naprijed.

Žene koje ostavljaju trag svojom vizijom u zdravstvenoj industriji, naše “women for impact”, koje pobjeđuju za boljitak pojedinca i društva, imaju znanje i iskustvo koje im je potrebno za redizajniranje industrije zdravstvene skrbi, lokalno i globalno. Kroz seriju intervjua “WIN4IMPACT” predstavljamo Vam inspirativne žene iz inovativne farmaceutske industrije, generičke industrije, industrije medicinske tehnologije i industrije samoskrbi i samoliječenja.

 

Ivana Eckhel

mag. pharm.
Senior Product Manager, Sandoz

 

 

 

 

 

 

Kako se osjećate biti prepoznati kao liderica zdravstvene industrije i koliko je važno promicati utjecaj zdravstvene industrije u našem društvu?

 

Biti prepoznata kao liderica zdravstvene industrije u meni izaziva 2 osjećaja – osjećaj ponosa i osjećaj odgovornosti.

Ponos je tu kako bi podsjetio da se s puno malih, dosljednih, i konkretno usmjerenih koraka može na kraju postići velik rezultat, dok me osjećaj odgovornosti usmjerava da i dalje trebam biti ponizna i u službi onih zbog kojih sve ovo radimo, a to su pacijenti.

Utjecaj zdravstvene industrije na sveukupno društvo je značajan, i rekla bih donekle i prepoznat, no svakako je važno i dalje promicati sve ono što radimo za dobrobit i očuvanje zdravlja svih nas i naših pacijenata. Zdravstvena industrija tu čini mnogo da bi bila oslonac i pružateljima zdravstvene skrbi i samim pacijentima.

 

 

 

 

 

 

 

“Mislim da je zdravstvena industrija važan i nezaobilazan dionik zdravstvenog sustava, a ponekad i ključna karika kako bi „krug sreće“ kojeg čine svi dionici zdravstvenog sustava bio uspješno zatvoren.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Neki od primjera gdje zdravstvena industrija ima velik utjecaj na društvo su potpora u organizaciji javnozdravstvenih akcija, potpora u edukaciji liječnika, izrada edukativnih materijala za pacijente kako bi se educirali o bolestima i mogućnostima liječenja, pa sve do podizanja razine zdravstvene pismenosti o kojoj se danas puno priča i koja je jedna od ključnih čimbenika za poboljšanje ishoda liječenja.

Mislim da je zdravstvena industrija važan i nezaobilazan dionik zdravstvenog sustava, a ponekad i ključna karika kako bi „krug sreće“ kojeg čine svi dionici zdravstvenog sustava bio uspješno zatvoren.